CA PROMOTIONS

 

The Don Darlings

 

Med debuten The shortest straw och idogt turnerande har göteborgsbandet The Don Darlings tillskansat sig en hängiven publik. Deras egna låtar har ofta karaktären av en ödesmättad och tung alternativcountry.

 

Bandet släppte för något år sedan sitt andra album, The Don Darlings, som har ett sound av "western-rock" eller som de kallar det själva mörk sydstats-Americana.  Den amerikanskfödde färgstarke vokalsångaren har en mycket djup och också "mörk" och atmosfärisk röst, som även är en del av bandets sound.

 

Men de har ett häftigt och läckert sound och på scen framför de även låtar från en del andra genrer, t. ex. blues. Missa inte att se och lyssna till The Don Darlings' karismatiska och stundtals fartfyllda show!

 

 

Red Barn Rumblers

 

Red Barn Rumblers är ett par killar från Göteborg, som bestämde sig för att starta ett band efter några jam i februari, 2011. Innan det hade de bara levt i rockabilly-kulturen, med bilarna, musiken och de häftiga festerna. Men det visade sig att alla hade samma musiksmak, som Elvis, Cash, Buddy Holly, Eddie Cochran, Gene Vincent, Carl perkins, Stray Cats and Ramones o.s.v. Så de gav det en chans.

 

De hade mycket spelningar på sommaren 2011, endast tre månader efter att de startat bandet, och de upptäckte att publiken de spelade för diggade deras rockabillysound. De har valt att spela rockabillyn från mitten av 50-talet, med en liten touch av hillbilly och en liten touch av punkrock, och det har blivit en bra blandning.

 

Karin Risberg

 

Nästan 30 år efter att Karin Risberg uppträdde i Melodifestivalen har hon nu släppt sin debutskiva. ”Angel Blue” är en samling noggrant utvalda countrylåtar som hon samlat på sig och förfinat genom åren.

 

– Jag har mitt hjärta i countrymusiken. Den har följt mig sedan barnsben då jag lyssnade på svenska versioner av Jim Reeves- och Bobbie Gentry-låtar. Jag älskade det och bortsett från några år på 80-talet är det country jag har sysslat med, säger Karin i ett pressmeddelande.

 

Till sin hjälp på skivan har hon några av Sveriges främsta countrymusiker som hon uppträtt med och lärt känna de senaste 30 åren. Skivan innehåller även ett gästspel av Tommy Nilsson som tillsamman med Karin gör en tolkning av Don Gibsons ”Sea Of Heartbreak”.

 

– Tommy Nilsson är en av landets bästa sångare. Det är en dröm att få göra den här låten ihop med honom, och vi är otroligt nöjda över resultatet, säger Karin.

 

Karin föddes i Skelleftehamn och sjöng glatt i hemmet från tidig ålder. Efter succe i talangjakter med mera kom hon att delta i Melodifestivalen 1986, med låten "Stopp, stopp, stanna".

 

1987 flyttade hon till Paris för att arbeta med den franske producenten Jacques Morali, känd som mannen bakom "Village People". Disco-musiken som de producerade säljs nu på internet till kultstatus-priser.

 

När Karin återvände till Sverige bestämde hon sig för att återvända till countrymusiken, som hon alltid haft en särskild dragning till. Hon blev medlem i Thomas Haglunds countryband, och de turnerade regelbundet i Sverige, Norge och Danmark. Skivan "First Edition" spelades flitigt på radio, och flera gånger på TV.

 

Hon bildade även duon KaZu med pianisten Suss von Ahn.

 

Till toppen

Pat C. Miller

 

Pat C. Miller började musicera redan som barn, underhöll familj och grannar med sång. Senare under skoltiden utvecklades musicerandet till även fiol och gitarr som skolades på gymnasienivå och senare också på privat skola.

 

Efter skoltiden vaknade intresset för att utöva country vilket senare koncentrerades till retroinspirerad country och Pat C. började även skriva musik.

 

2003 blev hon utsedd till “årets countrytalang” och uppträdde på olika festivaler med sitt dåvarande band. Första låten “Daddy” blev nr 1 på countrytrax i rekordmånga veckor. Pat C. avslutade samarbetet med sitt dåvarande band och inledde istället ett samarbete med ett western swing band som blev “Her Five Aces”. Detta bandet är med på debutskivan “My Hearts on fire” som släpptes av Last Buzz Records. Hennes nuvarande kompgrupp heter The Tailshakers, och hon har gjort shower som “Viva Las Vegas”.

 

COUNTRY ● ROCK´N ROLL ● ROCKABILLY ● BLUES ● MUSIC FROM THE 60:s ETC